Skip to main content

Jaa artikkeli


010 3229 300

Soita asiakaspalveluumme

Avaa huoltolaskuri


Jakohihnan vaihto

Jakohihnan vaihto

Haminan Autokorjaamo Oy

Jakopään hihna pyörittää moottorin nokka-akselia, joka saa moottorin venttiilit avautumaan moottorin toiminnan kannalta oikeaan aikaan. Jakohihnan vaihtoväli on vaihtelee merkeittäin ja malleittain. Usein auton jakohihnan vaihto on määritelty huolto-ohjelmaan. Vaihtoväli voi perustua aikaan tai kilometrimäärään merkistä ja mallista riippuen. Jakohihnan vaihto ei siis ole ajankohtaista yleensä auton takuu aikana, jolloin huolto-ohjelmaa noudatetaan usein kirjaimellisemmin.

Jakopään huollossa vaihdetaan hihnan lisäksi kaikki tarvittavat osat, joiden avulla jakopää toimii oikein ja luotettavasti. Monessa autossa jakohihna pyörittää myös vesipumppua. Vesipumppu kannattaa vaihtaa jakohihnan kanssa samaan aikaan. Me Haminan Autokorjaamossa sisällytämme vesipumpun jakohihnan vaihtotarjoukseen, koska kysessä on hihnan eliniän kannalta tärkeä osa.

Jos jakohihna pääsee katkeamaan, on usein seurauksena moottorivaurio. Jakohihnan vaihto kannattaa siis tehdä ajoissa, jolloin kustannukset jäävät huomattavasti maltillisemmiksi.

Monissa autoissa jakohihna korvattu ketjulla, jolloin sen elinkaari on pidempi. Ketju voi kuitenkin venyä tai kulua, jolloin sen katketessa vauriot ovat hihnan katkeamisen kaltaiset.